Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

12:33
День Соборності

Свято День соборності України щороку відзначається в одну й ту ж саму дату – 22 січня. Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
День соборності України – свято, яке символізує єдність українських земель. Учні 7-А класу долучилися до створення відеоматеріалу «День Соборності» в якому прославили любов до України, єдності українського народу.

 

Головною традицією у День соборності є утворення "живого ланцюга" єднання. Вперше така масова акція відбулася 22 січня 1990 року – у 71-ту річницю Акта злуки. Тоді понад мільйон людей, узявшись за руки, утворили безперервний ланцюг від Києва до Львова.
Цьогорічне святкування для здобувачів освіти  та вчителів нашого ліцею проходить в віртуальному режимі, де кожен долучився до всеукраїнської акції «Ланцюг Соборності» через соціальні мережі. Онлайн-ланцюг утворюють аватарки учасників, які одна за одною вишикуються на карті за маршрутом протяжністю 1058 кілометрів – від Софійської площі у Києві до парку Тараса Шевченка у Сімферополі.
 Акція стала яскравим проявом єдності, прагнення українського народу до свободи.
"Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка"




 

 
Переглядів: 211 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: