Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

16:14
Герої не вмирають! Вони завше будуть у наших серцях.

Не жалій, моя нене, що я не вернуся,
Не кляни ворогів! Нехай судить їх Бог!
Я для тебе сьогодні з небес посміхнуся,
Ти лишень свої очі здійми до зірок!

     Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2014-2015 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Люди висвітлюють свої почуття через картини, пісні, вірші.

        Герої не вмирають! Вони завше будуть у наших серцях.

     Саме під таким гаслом в ЗОШ №1  була проведена лінійка - реквієм памяті Героям Небесної сотні. Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

        На годину памяті були запрошені:

       Олександр Мінько - командир ДУКу

       Людмила Строкова -  очолює майдан Гідності в м. Ковель

       Тетяна Дружинович - волонтер ДУКу. Вона розповіла про події 18-20 лютого 2014 р. на майдані, яка особисто була свідком кривавої бійні

    Микола Грицюк - учасник АТО. Він розповів для наших учнів та вчителів про події, які уже відбувалися на Сході. Учасники АТО запросили нас до молодіжної організації на базі свого центру, де будуть вестися історико-патріотичні лекції

       Отець Дмитро - настоятель церкви Святого апостола Андрія Первозванного. З християнської точки зору, він пояснював дітям, що події, які відбуваються в Україні, це є боротьба добра і зла, боротьба за вільну Україну. Він закликав нас не бути рабами.

       Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих. Дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Вони згасли як зорі та вони повинні жити в наших серцях.

       Дорогі українці, будьте чесними і справедливими перед Богом і перед собою, милосердними й згуртованими в часи випробувань і в часи успіхів, завжди пам’ятаючи про волю Божу, яка вже вкотре благословенно сповнюється над нашим народом і над Україною. Це біль великий для кожного, хто є українцем, тому, що Україна не пам’ятає, щоб за сучасності було стільки загиблих.

Переглядів: 685 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: