Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

10:54
Голуб Миру

Радісний настрій, дорога до школи під кроною розкішних дерев, зустріч з друзями, цікаве навчання – так починається кожен мирний день … учнів Ковельської ЗОШ № 1.

19 вересня, напередодні Всеукраїнської акції «Голуб миру» учні середніх класів зібралися на майданчику, щоб відчути силу духу українців, засвідчити свою одностайність з людьми всього світу, показати розуміння значення миру для всіх українців.

Під звуки відомої пісні у виконанні Назарія Яремчука «Родина» на майданчику, що став епіцентром дитячих душ, збираються хлоп’ята і дівчатка 6-8 класів у національному вбранні, з жовто-блакитними стрічками. Із вишиванок та національних стрічок поступово утворюється зображення голуба – символу миру і спокою в країні. Це те, чого так бажають всі українці, від малого до великого, від берегів Турії до Сіверського Дінця.

Обличчя в усіх зосереджені, рухи плавні, непоспішливі. Кожен клас займає своє місце. Мить – й утворюються знайомі обриси птаха, який, здається, ось-ось злетить ввись, щоб передати росіянам: «Люди будьте мирними! Бережіть спокій! Не вбивайте українських вояків! Понад усе ми хочемо, щоб герої захистили Україну і повернулися додому живими!».

Сьогодні, коли загарбники воюють на сході України, учні школи демонструють прості та вічні істини:

«Мир – це життя, радість, чисте небо над головою!»,

«Мир – це впевненість у завтрашньому дні!»,

«Мир створюється кожним із нас!»

Переглядів: 598 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: