Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

09:21
Кольоровий тиждень

З 16 по 20 листопада 2020 р. в початковій школі проходив тиждень доброти під яскравою назвою «Кольоровий тиждень», головною метою якого було поділитися добром та гарним настроєм, заохотити дітей робити добрі справи.
  Кожен день тижня присвячений певному кольору та мав свою тематику. Заходи, конкурси, виставки, змагання, які проходили в рамках тижня, розвинули творчість школярів, навчали їх бути спостережливими, кмітливими та креативними. 

 

Понеділок день червоний яскравим, чарівним, неповторним… Недарма червоний асоціюється з сонцем, вогнем, енергією, коханням. Він  надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги і негативних емоцій, викликає відчуття тепла і має зігріваючу дію. Сьогодні ми мали змогу переконатися у цьому присвятивши цей день доброти та ввічливості.
Вівторок виявився дуже сонячним і яскравим, адже він був день сонячних компліментів та дружби. Жовтий колір – це колір сонця, радості і оптимізму. Око радіє, серце переповнюється захватом, душа співає, відчуваючи теплий подих. Жовтий – потреба у перспективах, надіях на краще. Колір творчості і життєздатності. Протягом дня учні початкової школи залюбки дарували один одному сонячні та ніжні компліменти, гралися, надували повітряні кульки, пригощалися жовтими фруктами, фотографувалися, визначали найяскравіший образ. День минув швидко і весело.
Середа у нас був зелений день. День надії, безпеки, юності, спокою. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це колір природи, рослин. Без них неможливе життя, вони своїм корінням йдуть в землю, а листям тягнуться до неба. Отже сьогодні ми вчилися любити природу, берегти її, бути з нею одним цілим. Найкраще про це свідчать малюнки та творчі роботи школярів.
В четвер зафарбувалися у синій колір, який характеризувався днем пошти добрих слів. У блакитні, сині, ультрамаринові шати вдяглися учні початкових класів. Тематика дня дозволила поговорити про доброту, добрі вчинки, слова, про важливість і розуміння цінності життя. Адже синього так багато на нашій планеті і він має дуже важливе значення для нас. Це колір повітря та легкої води — струмків та річок. Синій вважається кольором інтуїції. Він стимулює мислення А як красиво він виглядає! Захопленню та гарному настрою не було меж.
 
А п’ятниця у нас був «День веселощів», фіолетовий колір. Запальні та веселі танці проводилися в кожному класному колективі під час перерв.  В цей день другокласники переглядали театральне дійство «Свято доброти та ввічливості»  з дотриманням усіх  епідеміологічних вимог.
Кожен день
«Кольорового тижня» пройшов на високому емоційному підйомі,  позитиві та доброті.  Посмішки не сходили з облич дітей. Вчитися, дійсно, цікаво і весело!

Переглядів: 202 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: