Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

09:53
Озеленення шкільного подвір’я
Посадити дерево – це не тільки подарунок планеті та кисень для людей, а  й символ росту, розквіту та, врешті, життя. Згідно Концепції НУШ, екологічна грамотність та свідоме піклування про навколишнє середовище  - одна з ключових освітніх компетентностей, а турбота та догляд за ними  - гарний спосіб прищеплювати дітям любов до природи.
У ліцеї № 1 нашого міста  вже стало доброю традицією озеленювати шкільне подвір’я. Учні 3-Б класу  з радістю прийшли з відерцятами та лопатками, щоб посадити цілу алею струнких туй.  Допомагає їм втілити в життя цю ідею другий рік поспіль Дідицький Р. В. Кожна дитина старанно нагортає ґрунт під коріння саджанця, ретельно поливає та порівнює дерево зі своїм зростом. Адже ті туї, що висадили в минулому році вже помітно підросли. Тепер діти усвідомлюють, що відповідальні за те, що алея з 65 туй росла швидко. Кожного дня будуть доглядати за молодими деревцями. Втомлені, але щасливі з радістю поглядають на результати своєї праці, а класний керівник Наталія Троцюк та директор ліцею Тетяна Донюш радіють, що діти , які садять дерева, обов’язково любитимуть та берегтимуть природу.
Дідицький Р. В.  подбав і про те, щоб діти після роботи могли відпочити, скуштувавши піцци та соку. Для третьокласників це було приємним сюрпризом. Діти тішаться, що виконали таку корисну справу. Але й переживають, щоб обов’язково саджанці прижилися, щоб через десятиліття можна було прийти на шкільне подвір’я і з гордістю сказати: тут і моє деревце. До речі, мудреці обіцяють кожному, хто посадить дерево  -  рік щастя.




 
Переглядів: 163 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: