Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

13:58
«Поезія- це завжди неповторність»

«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Цими словами Ліна Костенко охарактеризувала найвище культурне явище людського життя - поезію. Справжня поезія – неповторна. Поезія може розповідати і про цілком знайомі, буденні речі звичайними словами, але розкривати їх по-новому, давати нам новий погляд. Творчість поета і полягає у тому, щоб знайти цей новий, неповторний, ніким ще не випробуваний спосіб поєднання слів, який може вразити читача і знайти шлях до його душі й залишити там слід.
    Здобувачі нашого ліцею долучилися до літературного флешмобу «Поезія- це завжди неповторність» з нагоди дня народження Ліни Костенко. Учні записали коротке відео, в якому прочитали улюблений вірш іменитої письменниці.

 Класний колектив 7- А класу провів зустріч літературного вітання «Я вибрала долю собі сама».
     На поезіях Ліни Костенко виросло не одне покоління. Вона завжди актуальна, і з часом значення її творчості тільки зростає. Також Ліна Костенко – автор багатьох романів, поем, збірок поезій.


 

Переглядів: 181 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: