Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

11:28
Семінар-практикум «Класне керівництво: працюємо онлайн»

Призначення вчителя - бути ланкою  у переданні суспільного досвіду, сприяти соціальному прогресові.
22 березня 2021року на базі нашого ліцею відбувся семінар-практикум «Класне керівництво: працюємо онлайн». 
Класний керівник сьогодні – це не тільки опікун класу та наставник. Учні хочуть бачити в особі класного керівника генератора ідей людину, яка уміє спілкуватись на партнерських умовах, розуміє потреби та уподобання учнів, йде на зустріч їхнім інтересам.
В умовах нашого часу класний керівник повинен володіти формулою  трьох «Т»: технологію, талант, толерантність.
Жана Колеснікова – консультант центру розвитку педагогічних працівників, розпочала семінар та розповіла яка роль класного керівника у формуванні ключових компетентностей.
Оксана Мельник, заступник директора з виховної роботи працювала над темою «Техніки креативності і творчого мислення, які використовуються в роботі класного керівника». Адже класний керівник в умовах сьогодення повинен використовувати технології дистанційного та змішаного навчання, при цьому проявляти не аби яку креативність та гнучкість та обов’язково оновлювати свої знання, постійно вчитися.
Юлія Козел, вчитель інформатики  провела екскурсію по Google Classroom та розповіла як організувати виховний процес у віртуальному просторі, який включає створення класу та детальну інформацію про окремі цифрові ресурси, що є на цій платформі.
Світлана Дарчук, вчитель історії та правознавства, класний керівник 6-А класу. Одна із перших проводила онлайн виховні години в нашому ліцеї, володіє цифровими інструментами в роботі класного керівника Canva, Jamboard з якими успішно поділилася з учасниками семінару.
Тетяна Бутрим, вчитель фізики, класний керівник 7-А класу. Тетяна Анатоліївна креативний педагог, яка освоїла та розповіла, як працювати в  онлайн-ресурсах Oodlu.org.
Учасники в ігровій формі виконали практичну роботу, яка полягала у створені постера з теми: «Портрет сучасного класного керівника», використавши цифрові інструменти, які були презентовані спікерами.
У підсумку семінару-практикуму учасники навчилися працювати в онлайн-ресурсах, які необхідні в роботі касного керівника.
 Отже, сучасний педагог – це вже не гуру-транслятор нових знань. Це фактично наставник який вміє організовувати процес пізнання учнів та людина, яка володіє високим рівнем педагогічної креативності. Тож бажаємо Вам успіхів у цій не легкій справі! Креативних Вам ідей!


 

Переглядів: 288 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: