Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

14:06
Шевченкова весна

І знову чергова Шевченкова весна прийшла на нашу землю. Уже минуло 207 років з дня народження Великого Кобзаря, але його живе і мудре слово залишається актуальним та пророчим і сьогодні. Тарас Шевченко - своєрідний національний оберіг. Важко уявити себе у нашій національній культурі без його слова. Сотні, тисячі діячів підносили і возвеличували перлину духовної спадщини України  - «Кобзар» Т. Г. Шевченка. Крізь століття геніальний поет справді був і залишається народним з усіх великих українських митців пера. А його поезія стала єдиною і неповторною для всього світу.
Цього річ Шевченківські дні були активними та насиченими. Учнівський колектив 9- Б класу підготував літературно-мистецьке свято «Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко », де згадували життєвий і творчий шлях поета, відтворювали, інсценізовували поему «Тополю», читали вірші, співали пісні.

Для класних колективів 3-х класів було проведено виховний захід «Шевченко – Сонце України», де діти поринули в дитячий світ поета, читаючи вірші, розгадували кросворд та провели танцювальний марафон під пісню «Зацвіла в долині червона калина…».

Лідери ліцею повели відео флешмоб в якому прочитали одну із ранніх романтичних балад Т. Г.Шевченка написану 1841 р - "Утоплену". Декламує Сахарук Христина,  учениця 9-В класу.

 


У рамках святкування та з метою вивчення життєвого шляху та творчої спадщини Кобзаря, в  ліцеї створений пізнавальні куточки з QR-кодами та тематичними стендами.
Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна, і український народ, який пам’ятає його заповітні слова.


 

 
Переглядів: 194 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: