Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

16:12
Сучасні підходи щодо формування правової культури учнів в умовах нової української школи

Формування в Україні громадянського суспільства, розбудова суверенної, незалежної, демократичної та правової держави вимагає зміни підходів до виховання молодого громадянина.

10 грудня 2019 року на базі ліцею №1 міста Ковеля відбувся семінар на тему: «Сучасні підходи щодо формування  правової культури учнів в умовах нової української школи».

Відкриття семінару розпочав начальник управління освіти міста Ковеля Віктор Васильович Бичковський, мету та завдання оголосила методист міського методичного кабінету Жанна Василівна Колеснікова.

Начальник служби у справах дітей Жанна Валентинівна Вельма та директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Василівна Третяк виступили з доповіддю: «Взаємодія суб’єктів служби у справах дітей, центру соціальних служб Ковельської міської ради у роботі з сім’ями з попередження правопорушень  та злочинів серед молоді».

Інспектором ювенальної  превенції Тетяною Козій було проведено заняття на тему: «Ефективність роботи з профілактики правопорушень, співпраця ліцею з  сектором ювенальної превенції».

Заступник директора з виховної роботи Оксана Анатолівна Мельник розповіла про булінг в освітньому середовищі, ознайомила присутніх з формами роботи з даного напрямку.

Заняття з елементами тренінгу  служби медіації

«Школа порозуміння» було проведено соціальним педагогом  Тетяною Пашук.

Практичний психолог, Людмила Катерна під час тренінгу розповіла про дві сторони одного конфлікту.

  Заключною частиною семінару був правовий квест: «Права знаєш – себе захищаєш», де учасники семінару мали змогу продемонструвати свої знання з права на кожній станції.

Правова освіта та виховання, профілактика правопорушень серед підлітків займають важливе місце в роботі педагогічного колективу ліцею.

 

 

 

 

Переглядів: 288 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: