Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

01:21
Віночок Заходів Рідної Мови

   21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в нашій школі.
  До відзначення дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. Відкриття святкових заходів розпочалося з мовного квесту, учасники якого були учні 8-х класів.
  Другим етапом святкування цього дня було проведення брейн-рингу з учнями 5-х класів, які вміло та завзято проявляли свої знання з рідної мови у різноманітних конкурсах. Учні 10-Б класу підготували відео «ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ», яке не залишило нікого байдужим.
  Заключною родзинкою святкування стало свято «Буду я навчатись мови золотої». Лунали вірші Кобзаря, пісні, прислів`я, приказки про мову. Учні 7-9 класів розповіли, що українською мовою розмовляють близько 45 мільйонів людей, що вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу. А також, закликали плекати та берегти одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили нам наші предки, – нашу рідну мову.                                                                           

 «Тепла, барвиста, калинова, рідна, велична, багата, мелодійна…», — наша українська мова.

                    

                      

                      

     

              

   

              

Переглядів: 343 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: