Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

16:36
З Днем української писемності та мови нас українці!

 І возвеличимо на диво
 І розум наш, і наш язик…
                  Тарас Шевченко

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Воно було започатковано 9 листопада 1997 року Указом Президента "Про День української писемності та мови".
За православним календарем у цей день вшановують пам'ять преподобного Нестора-літописця. Він був письменником-агіографом, основоположником давньоруської історіографії, першим істориком Київської Русі, мислителем, вченим, ченцем Києво-Печерського монастиря.
Наша мова калинова, і барвиста, і святкова.
Крізь тернистий шлях пройшла,
З віком волю принесла.
Мова як і український народ пройшла важкий етап боротьби, та зуміла домогтися свого звучання не тільки у рідній Вкраїні, але й зарубежом.
Кожного року наш ліцей традиційно пише  диктант з української мови та проводить  конкурс «Вишиваний клас» та «Найкраще вбраний клас».
Крім того здобувачі освіти ліцею, долучилися до свята онлайн, а саме мали змогу з повагою та любов`ю в серці озвучити віршовані рядки наших митців – поетів.

Ми радіємо, що наша мова, найсоловїніша, наймилозвучніша. Ми бажаємо усім нам миру та процвітання.
З Днем української писемності та мови нас українці!

 



 

Переглядів: 221 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: