Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, души яких гнітить думка, що вони ні на що не згідні. Успіх у навчанні -єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для перероблення труднощів, бажання вчитися.
В.О. Сухомлинський.

14:33
Тиждень професій в початковій школі

Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень професій в початковій школі! У цьому навчальному році він проходив з 12 листопада  по 19 листопада.

Ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цей тиждень справжнім улюбленим святом як для дітей, так і для вчителів.

Відкриття відбулося на шкільній лінійці, де всіх присутніх ознайомили з планом  проведення тижня початкових класів. План містив багато цікавих та змістовних заходів.  І вже по завершенню тижня можна сказати, що сподівання учасників  на отримання позитивних емоцій справдилися.

Перший день - «День присвячений професіям», розпочався із проведення лінійки, де було оголошено про відкриття тижня. Протягом дня  класні колективи  проводили бесіди «Світ професій», обєднані групи «Ким я хочу бути?» та переглядали відео «Запам’ятаємо назви професій англійською!».

Другий день - «День  краси», до учнів завітали  майстри перукарської справи, які розповіли про свою професію і продемонстрували  модні дитячі зачіски  як святкові, так і повсякденні варіанти, як короткі, так і довгі локони. Не забули про цей день і наші хлопчики з стильними стрижками та оригінальними укладками радо представляли себе разом з дівчатками на конкурсі «Світ зачіски».

Третій день - «День юних художників», розпочався із  зустрічі з художниками. Протягом  дня проходили виставки дитячих малюнків «Професії, які нас оточують»,  саморобок «Творимо осінні дива своїми руками», а також фотовиставка «Професії моїх батьків». Була проведена акторська майстерність.

Четвертий день  - «День «Кухарят»»,  відбувся «Солодкий ярмарок», де учні 3-4 класів мали змогу продати десерти власного виробництва. В цей день діяла виставка з солоного тіста,  проводились батьківські майстер-класи по сервіруванню столів та складанню серветок.

П’ятий день - «Парад професій», проводилась гра-квест, яка являла собою мандрівку по різним станціях.  Також на стендах були оформлені виставки  творчих робіт «Ким я буду через 20 років», де діти проявили художнє уявлення, творчу фантазію, високий естетичний смак.

Шостий день  - «Закриття тижня професій» було підведено підсумки роботи та проведено конкурс парад « Найкращий елемент професії».

 

 

  

Переглядів: 577 | Додав: Школа-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: